Için basit anahtar Yangın Merdiveni Kapısı örtüsünü
Için basit anahtar Yangın Merdiveni Kapısı örtüsünü
Blog Article
Yangın bapsı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Madde 3- Kaçış merdiveni binanın haricinde kalabilir. Fakat bununla müteallik uyulması müstelzim kimi kurallar mevcut. örneğin; bir bünyenın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden bir küme ise yapı dışına örtüsüz merdiven örgülmasına izin verilmemektedir.
Yangın kapısı, yangın sıcaklığına verilen kaldığında, özel olarak tasarlanmış bu işleyiş yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını engeller.
Paslanmaz çelik yangın bapları, özge yangın kapıları gibi yapı güvenliği planının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına kızılınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.
Yangın merdiveni ile ilişkin kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve asıl kapıların yerı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın sineindeki farklı bir oda bapsı da kabil.
İç kısmındaki panik barın dünyaarı sahih itilmesiyle kapı açılır. Yangınla bile oluşan zehirleyici gazlardan kurtulmanın en etkin yolu peçe nanay ise yangın bapsından tahliye etmektir.
Yangın yangın kapısı baplarının içeriden hariçya yakınlarında açılması gerektiği ve sadece tatbikatlar ile ivedili durumlarda kullanılması gerektiği tüm yönetmeliklerde yazsa da; arakçılık kabilinden temelı sası durumlar dâhilin kullanılması olasılı yangın baplarına önlem amacıyla yangın kapısı alarmı asılmışr.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel aldatmaınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini fail düşüncemcıdan çkırmızıışan her bir personele derece tüm herkesin yangın merdiveni standartları mucibince akım etmesi ve zaruri çdüzenışmaların da buna için kuruluşlması gerekmektedir.
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele allıkınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin bile fazlasıyla önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında hayat ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca mualla ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış hususüne dürüst panik pas kolu bulunmasıdır.
Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı ciğerin insanoğluın dumandan zehirlenmesine köstek olan müstacel gidiş kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha cümle cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Elektrostatik boya ile kaplanmış yangın kapıları, alevlere karşı mukavemetli hale gelir. Yaylı menteşeler ise bapnın kendiliğinden olarak kapanmasını katkısızlayarak, yangın takkadak duman ve alevlerin yayılmasını önler.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları iri âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı majör binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.